Windows 10 няма да може да се обнови при компютрите с малко дисково пространство

18
2288

Съвсем скоро Microsoft ще представи поредното голямо обновяване за операционната система Windows 10. Това е Windows 10 May 2019 Update, което обаче няма да може да се инсталира на компютрите, лаптопите и таблетите с малко дисково пространство.

В официалния сайт на Microsoft можем да видим, че за инсталирането на Windows 10 May 2019 Update (Windows 10, version 1903) независимо дали за 32-битовата или 64-битовата версия на операционната система са необходими над 32 GB дисково пространство. Това означава, че компютърните устройства, например с до 32 GB флаш-диск няма да могат да се обновят до новата версия на Windows. А тези устройства съвсем не са малко – това са редица модели таблети и хибриди таблети-лаптопи. Устройствата с 64 GB дискове също може да имат проблеми, понеже самата операционна система и инсталираните приложения заемат немалко място.

За сравнение, инсталирането на 32-битовата версия на предишните обновявания на Windows 10 изискваше 16 GB дисково пространство, а 64-битовата – 20 GB. Малко трудно, но това обновяване можеше да се инсталира на по-слабичките таблети.

Навярно този проблем по някакъв начин ще бъде решен. Ако не от страна на софтуерния гигант, то от ентусиастите, които със сигурност ще направят олекотени инсталации, от които са махнати много неща.

Сега мнозина се питат, какво толкова са сложили разработчиците в новата версия на Windows 10, че тя е започнала да заема толкова място. Може наистина да има много нови неща, които да зарадват потребителите.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
7 Отговори на коментарите
14 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
15 Автори на коментарите
115КапитализъмRoskataдо КапитализъмАсен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Баба пена
Баба пена

Пак няма да работи и ще има куп проблеми. Иначе няма да е виндовс 🙂

чич Павел
чич Павел

каквото и да са сложили пак ще има нови изненади от сорта на това ми се изтри онва ми забива и тн. Уж щяха да правят подобрение в подръжката на по-старите процесори, а онзи ден изкарваме списък с процесорите които ще го подържат и не видях нищо което да е „по стар процесор“ Комерсиалисти 🙂

lll
lll

Повече шпионаж и реклами. Надали ще е нещо смислено.

Salif
Salif

Хмм comment image

the professor
the professor

никой не се чуди какво толкова са сложили – много ясно че са сложили боклук и талаш…

djagi
djagi

„Това означава, че компютърните устройства, например с 32 GB флаш-диск няма да могат да се обновят до новата версия на Windows.“ Очевидно това НЕ е вярно, след като дори на линка, който сте посочили в статията пише „Windows 10, version 1903 – 32-bit and 64-bit – 32 GB or greater“.

п.п. Под всяка статия за Windows моментално се пълни със сума „професори“ разни, да ни убеждават да минем на Linux или колко по-добър е Windows 7…

NACHO
NACHO

Тц, както виждаш никои и не се опитва да ви убеждава !

Lordoff
Lordoff

На моя със сигурност няма да може! Забранил съм ги!

забранил си ми уя
забранил си ми уя

На Вирус 10 ъпдейтите НЕ МОГАТ да бъдат забранени! Както и шпионирането на потребителя.

Lordoff
Lordoff

Не можеш ти! Сигурно и дефендера ти работи..

забранил си ми уя
забранил си ми уя

Ох, на батко ламерчето 🙂 Ъпдейтите и телеметрията на 10-ката минават през порт 80, моето момче. Единственият начин да ги забраниш е да нямаш интернет на компютъра. А аз си ползвам 7-цата и за Вирус 10 дори няма да си помисля в следващите минимум 5-6 години!

115
115

Откъде го преписахте това?

Капитализъм
Капитализъм

Доколкото знам Уиндоус промеинха начина по който се инстлират обновленията. В момента ще се създаде клонинг на системата и пачването ще стане на отделен образ. Така при грешка ще може да се върне към стария и отделно скоростта ще е доста по-бърза. Именно този огледален образ изисква да имате двойно повече пространство. Дните на ретроградния Уиндоус 10 са преброени, скоро ще има Windows Core OS и мнозинството от хората ще ползват тази лека ОС върху леки и преносими устройства с 5G и АРМ, които ще издържат часове и няма да имат нужда да носят целия този боклу, който Уиндоус носи.… Виж още »

до Капитализъм
до Капитализъм

Такова бъдеще ще се опитат да наложат от майкрософт. Дали и как ще се приеме от хората, вече е друг въпрос.

Капитализъм
Капитализъм

Аз не казвам, че съм за или против, не ползвам ОС на Майкрософт. Тенденциите на пазара го полазват, дейността на младите го показват. Никой не се интересува от застаряваща демография, даже за тях лесната ОС ше е по-добре. Всичко де определя от това кой плаща и щом младите навлизат в активна икономическа възраст, то и технологиите ще де ориентират към това, което те искат. Това, че на 0,03% от световното население като изостаналите Българи, които за 30 години отказаха да се ориентират в пазарното стопанство и им се иска нещата да стоят статични, никой не го интересува. Както казва Бай… Виж още »

115
115

Нямаш обективен поглед върху нещата. Като пораснеш, може и да ти мине.

Асен
Асен

Това показва какъв продукт са ви продали от Microsoft! След като се нуждае от 32 GB кръпки за да работи нормално….