Windows 10 се сваля и без желанието на собствениците на системите

11
53


Microsoft официално признаха, че Windows 10 се сваля на потребителските системи, дори и да не искат да го получат, предава британският The Inquirer. Читател на медията е алармирал, че е открил инсталационните файлове на Windows 10 в компютъра си.

Изглежда, че потребителят получава файловете. когато е оставил включено автоматичното обновление на системата, което се предполага, че доставя основно обновления по сигурността на системата и приложенията на Microsoft.

„Ние помагаме на потребители, които са избрали да получават автоматични обновления посредством Windows Update и притежават машини, които подлежат на ъпгрейд – да подготвят устройствата си за Windows 10 чрез свалянето на файловете, от които ще се нуждаят за ъпгрейда. Когато той е готов, потребителят ще бъде подканен да направи прехода“, цитира медията Microsoft. Потребители на Reddit също се оплакваха от проблема, като някои от тях споделят, че имат лимит на трафика и това е това е станало причина да им бъде спрян интернет достъпа.

Човекът алармирал Inquirer предава, че е запознат с още два такива случаи. Освен това, съобщението, приканващо го да инсталира системата се показва при всяко стартиране на компютъра.

„Разбира се, че по подразбиране за компютъра ти трябва да е зададено: „Ако ти казвам да не го правиш… НЕ ГО ПРАВИШ!„. Работата на Windows Update е да обнови сегашната ми версия на операционната система, не да ме кара да инсталирам друга нейна версия. Чудих се защо имах такива проблеми с машината ми преди ден. Какъв е залога да намеря инсталатора да пълни диска ми и задръства DSL връзката ми, когато проверя довечера!? Колко МНОГО, МНОГО обезпокоително е това и колко МНОГО си позволяваш, Microsoft!“, пише читател на медията под статията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари