Потребителите, които искат да преинсталират Windows 10, скоро ще могат да го правят, просто чрез използване облачния портал на компанията.

Най-новата компилация на Windows 10 Insider Preview ще включва нова опция за нулиране на вашия компютър, която ще използва връзка към облака, за изтегляне на необходимите файлове.

Досега всеки, който иска да преинсталира Windows, би трябвало да използва външно копие на операционната система, съхранено под формата на ISO изображение върху DVD диск или USB флаш памет, или да използва локално копие, съхранявано на компютъра.

Новата опция ще бъде включена като част от менюто „Нулиране на този компютър“ в секцията „Възстановяване“ в „Настройки на Windows“ и ще преинсталира със същата версия или компилация, инсталирана на устройството към момента. Към момента функцията за възстановяване, изисква инсталационните файлове на системата да бъдат съхранени локално на компютъра, за да може да ги използва.

Тази нова опция за изтегляне на инсталационните файлове от облака ще бъде достъпна за всички устройства с Windows 10. Microsoft казва, че това ново допълнение е било вдъхновено от потребителите, които казват, че биха предпочели да използват високоскоростната си интернет връзка, вместо локално съхранявани данни.

Както добре знаем въпросната опция премахва всички приложения и програми, инсталирани на устройството, а ако бъде избрана опцията „Изтриване на всичко“, ще бъдат заличени и потребителските файлове и данни.

Microsoft се надява, че това ново улеснение ще направи Windows 10 още по-атрактивна за потребителите, които към момента не са преминали към нея и използват стара версия на Windows.

Последните данни на компанията показват, че въвеждането на Windows към май 2019 г, се е ускорило бързо, като 33% от устройствата работещи под Windows в света, към момента са преминали на най-новата версия на операционната система. Цифрата се е утроила спрямо предходния месец.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Боко
Боко

И каква му е разликата с нулирането ? Може би няма да има фирмените глупости на Acer, HP и т.н. с които идват системите им, което не е лошо, но пак си трябва специалист да го пипне, особено за БГ потребителя свикнал с пиратски офис и т.н. 🙂

Вирус 10
Вирус 10

Вирус 10 скоро ще предложи и заразяване от облака 😀

TNT
TNT

точно пък заради тая опция не бих минал на вирус 10