Тази седмица Google обяви пристигането на една дълго очаквана функционалност за G Suite – възможността за управление на Windows 10 инсталации през администраторския панел на облачния пакет. Тази характеристика беше достъпна досега единствено за Android, iOS, Chrome и Jamboard устройства.

От настоящия момент, Windows 10 устройства, свързани с някой от корпоративните планове, предлагани от Google за G Suite, ще могат да бъдат управлявани изцяло от администраторите в тези компании, с което да бъде защитена бизнес мрежата от достъп на несигурни и неправилно конфигурирани устройства. Те ще могат да поемат пълен контрол над различни политики, като операциите по вписване, съхранението на данни, криптирането и други характеристики.

Въпросната функционалност беше достъпна в ограничен тестов вид от януари тази година, когато и компанията обясни основните предимства на характеристиката.

„Автоматичната регистрация на устройства, възможността да бъдат защитени всичките ваши устройства през една администраторска конзола, както и облачно-базираните политики и налагането на готови конфигурации към устройствата ще опрости тяхното управление и ще защити организацията ви. В допълнение към това, възможността за отдалечено изтриване на устройства може да повиши сигурността на данните на вашата организация. Освен това, това ще улесни ежедневието на потребителите чрез намаляване броя на пречките и вписванията, нужни за достъп до приложенията и това да си свършат работата. Потребителите ще е нужно да се впишат само веднъж в Windows 10 устройствата си с данните си за вписване в G Suite и ще могат да достигат Google приложенията и другите фирмени клауд програми с включена възможност за SSO вписване без допълнителна нужда от авторизация“, обясниха от Google.

Някои от възможностите, които ще получат администриращите G Suite регистрации включват контрол над правилата за обновяване на Windows 10 инсталациите, вписване в тях със съответните регистрационни записи за това от G Suite, активиране на BitLocker криптирането дистанционно, промяна на настройките на Windows 10, отписване на потребители от G Suite акаунтите им и др.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари