WIndows 10 ще излезе по различно време за различните устройства

0
12

През изтеклите два дни на Build 2015 разбрахме, че Windows 10 е действително универсална платформа за разработване на приложения, както и възможността за тяхната работа на най-различни компютърни устройства. Анализатори и потребители предполагаха, че в този случай, Windows 10 и всички софтуерни продукти, свързани с нея, ще излязат на пазара по едно и също време, но за съжаление, това няма да стане.

Вече знаем, че Windows 10 за персонални компютри трябва да излезе в края на месец юли тази година, както и безплатният ъпдейт за собственици на реални лицензии за Windows 7 и Windows 8.1. Най-новата операционна система на софтуерния гигант е вече добре позната, понеже от 1-ви октомври 2014 година се предлагат предварителни компилации на Windows 10.

Windows 10 за смартфони за първи път се появи в средата на февруари тази година, при това само за няколко модела смартфони.  През април излезе новата версия на Windows 10 Technical Preview, която е подходяща за почти всички модели от фамилията Lumia, която почти не се различава от предишната. Това означава, че версията на WIndows 10 за смартфони е в начален вариант.

По време на Build 2015 Microsoft сподели, че финалната версия на Windows 10 за смартфони няма да се появи по-рано от месец октомври. Дотогава ще има няколко предварителни версии с цел да се съберат повече мнения и отзиви от потребителите.

Windows 10 за Xbox One и HoloLens ще се появи още по-късно.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за