Windows 10 ще излезе през лятото

3
32

В официалния блог на корпорацията най-внезапно се появи съобщение, че Windows 10 официално ще излезе през това лято. Досега се знаеше, че операционната система трябва да излезе през късната есен на тази година. Мнозина считат Technical Preview за нещо като алфа-версия, но явно Microsoft е готова с основната работа и ще представи ОС Windows 10 само след около три месеца. В електронните пощи на тестващите дори започнаха да се появяват писма със заглавие „Очаквайте Windows 10 съвсем скоро“.

Операционната система Windows 10 ще излезе в 190 държави с 11 езикови локали. В корпоративния блог това съобщение е публикувано от името на Тери Майърсън, ръководител на отдела за операционни системи на Microsoft.

Голяма част от съобщението на Майърсън е посветена на китайския пазар и участието на Microsoft в този огромен пазар. Корпорацията вече е сключила договори с Lenovo, Xiaomi, Tencent и Qihu 360 относно лицензните и пиратските копия на Windows 10, както и за безплатни обновявания на операционната система.

Да не забравяме, че операционните системи Windows 7 и Windows 8 могат съвършено безплатно да бъдат обновени до Windows 10. Новата операционна система ще разпростре на персоналните компютри и мобилните устройства.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари