Windows 10 ще използва подобна на BitTorrent технология за зареждане на обновяванията

1
25

В Глобалната мрежа се появи версия 10036 на Windows 10 Technical Preview, която хвърля светлина върху някои нови възможности, които може да се появят в следващите версии на операционната система Windows. Една от тях е възможността за изтегляне на обновявания не само директно от сървърите на Microsoft, а и от други места, включително от персоналните компютри в локалните мрежи и дори от други компютри, свързани с Интернет.

Няма да има възможност за избор, от коя компютърна система да става изтеглянето и всичко ще става автоматично. Този P2P подход ще ускори зареждането на обновявания, но може да се появят проблеми с информационната сигурност, понеже по този начин се отварят нови канали за разпространение на вреден код,

Ускореното изтегляне и инсталиране на обновявания е един от приоритетите на компанията Microsoft, която се опитва да ускори въвеждането на нови функции и подобрения. Появи се неофициална информация, се Microsoft може да прекрати представянето на нови версии на своята операционна система и да се съсредоточи върху постоянно обновяване и разширяване функционалността на Windows 10. Официалният анонс на Windows 10 се очаква през втората половина на тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари