Windows 10 ще изпраща неизползваните файлове в електронния облак

7
979
Storage Sense

Вместо рядко използваните файлове, в диска ще останат техните преки пътища. Това ще е особено полезно за компютрите с по-малко постоянна памет.

Предстоящото голямо обновяване на Windows 10, планирано за месец октомври тази година ще добави нова функция за интелигентно освобождаване на дисковото пространство. Операционната система самостоятелно ще определя, кои файлове се използват най-рядко, за да бъдат преместени от хард или флаш диска в електронния облак OneDrive.

Новата функция се нарича Storage Sense. Тя ще определя неизползваните файлове на база информацията, кога са били отваряни за последен път. Ако това е станало по-късно от предварително определен период от време – системата ще ги премахне от персоналния компютър и ще ги премести в електронния облак. По този начин, на диска ще се освободи повече свободно място. Storage Sense ще замени познатата досега функция Disk Cleanup, понеже покрива всички нейни възможности.

Нововъведението може да се окаже незаменимо за потребителите със съвсем малки дискове. Но едва ли ще се хареса на потребителите с бавна или ограничена интернет връзка. Най-вероятно, новата възможност ще може да бъде изключвана от настройките ма операционната система.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари