Windows 10 ще има нови опции за избиране на времето за инсталиране на ъпдейтите

0
1291

Твърде често причината за силното ненавиждане на операционната система Windows 10 е внезапната поява на обновяване, което прекъсва работата, Dota 2 играта, презентацията или друг не по-малко важен процес, по време на който последното което потребителят иска да види е обновяването на операционната система.

След многобройните критики и недоволство от страна потребителите, Microsoft изглежда ще реши проблема с внезапните обновявания.

В едно от предишните обновявания на Windows 10 се появи функцията Активни часове (Active Hours), с помощта на която потребителите могат да изберат времето, през което да не се инсталират никакви ъпдейти. Сега, в корпоративния блог на Microsoft се появи информация, че Windows 10 Creators Update ще донесе още няколко полезни промени в изтеглянето и инсталирането на обновявания. С тяхна помощ операционната система ще използва по-малко системни ресурси при зареждането на обновяванията, няма да се рестартира, а рискът от внезапно обновяване ще бъде намален.

С Creators Update ще се появят няколко нови опции – когато системата изведе съобщение, че е необходимо рестартиране за да могат обновяванията да влязат в сила, потребителите могат да изберат един от предложените три варианта – рестартиране веднага, указване на времето за рестартиране и спиране работата на центъра за обновяване в продължение на три дни. Времето на Active Hours ще бъде увеличено.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари