fbpx
0.3 C
София

Windows 10 ще има подобрен контрол на аудиото

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Още през 2018 година се появи информация, че Microsoft възнамерява да промени дизайна и да повиши функционалността на своя софтуерен инструмент за управление на звука. Неизвестно поради какви причини корпорацията от Редмънд реши да отложи тези промени и едва сега с излизането на версия Windows 10 Preview Build 19577 се появи новият дизайн на този компонент.

Досега изскачащото от таскбара малко меню даваше възможност само за промяна силата на звука. Новата версия има елементи за управление възпроизвеждането на музика в Spotify, Groove Music и други подобни. Тоест, досега можеше да се контролира само звука към говорителите и слушалките, а сега се дава достъп и до контрола на звука в приложенията.

Добавени са опции за стартиране и спиране на възпроизвеждането, преминаване към следващия или предишния трак, повторение на даден аудиофайл и връщане към режима на последователно възпроизвеждане на траковете. Всичко може да се управлява с помощта на компютърната мишка или чрез функционалните клавиши на клавиатурата.

И още, новият програмен прозорец показва външния вид на албума и името на възпроизвеждания трак.

Финалната версия на тази нова опция се очаква да се появи с излизането на голямото пролетно обновяване на операционната система, известно като Windows 10 20H1 (version 2004), което се очаква да бъде официално представено през април или месец май тази година. А може и да се появи с второто голямо обновяване Windows 20H2

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Виво
Виво
1 година

5 бутона ??? баси тъпата реклама

Микромек
Микромек
1 година

Те да оправят винбоза да не мре през 10 минути.
За аудиото си има външен софтуер, който с гаранция ще работи по-добре от микрософтския.

Нови ревюта

Подобни новини