Корпорацията Microsoft измисли нов начин за генериране на печалби от операционната система Windows 10.

Популярното германско издание Winfuture съобщи, че в бъдещите версии на ОС Windows 10 се подготвя показването на реклами в самата операционна система – в нейните програмни прозорци. Рекламите могат да се появяват в разделите на Explorer в менютата и в настройките.

Рафаел Ривейра, един от разработчиците и специалисти на софтуерния гигант, заяви в своята Twitter страница, че се е сблъскал с рекламен банер в в дясната част на програмния прозорец за настройките. На показния скрийншот се вижда, че вдясно от различните настройки на операционната система се е появил банер, рекламиращ персонализиране на системата чрез нови тапети, звуци, цветове и други. Тази реклама не може да се блокира, както се прави в браузърите.

Програмистът се надява, че това е само проба, реализирана в тестовата версия на ОС Windows 10. Той счита, че Microsoft изглежда търси нови начини за монетизация. Рафаел се пита, дали подобна реклама в самата операционна система не би била твърде досадна.

В Глобалната мрежа започна бурно обсъждане на тази информация. Много потребители са на мнение, че подобни рекламни банери ще се появяват само в евтините версии на Windows 10 за развиващите се страни. Като например Windows 10 S.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
31 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари