Windows 10 ще предлага защита от атаки на фърмуера

4
1224

Новата функция System Guard за защита на фърмуера става част от Windows Defender.

Apple има пълен контрол на своя хардуер, но Microsoft не може да се похвали с подобно нещо. Но сега и софтуерният гигант ще поеме контрола на хардуера на същото ниво като Apple, като за постигането на това ще му помогнат производителите на Windows компютри. Целта на корпорацията е да защити тези устройства от атаките срещу фърмуера, който естествено, има по-висок приоритет от ядрото на операционната система.

Microsoft произвежда не само софтуер, но и хардуер. Корпорацията вече пробва силите си за защита на авторските права в дигиталната епоха в Xbox и сега възнамерява да използва натрупания опит и в екосистемата Windows. Информацията е на партньорския директор по безопасност Дейвид Уестън (David Weston), който я сподели с уеб изданието ZDNet.

Инициативата обхваща само най-новите устройства работещи под управлението на операционната система Windows с процесори на Intel, Qualcomm и AMD. Потребителите с устройства от по-висок клас като например лаптопите Surface Pro X и HP Dragonfly ще имат допълнително ниво на защита, с което се изолират ключовете за криптиране идентификационните данни на Windows, които могат да бъдат компрометирани като резултат от атака на фърмуера.

System Guard става част от Windows Defender. Тази функционалност ще защитава Windows 10 от атаките на хакерската групировка APT28, позната и като Fancy Bear, която използва първия в света действащ UEFI рууткит.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stormofblood
stormofblood

Звучи добре на теория, ще го видим и на практика…

Разум
Разум

Десподов защо си забранил коментарите под „С какво Windows 10 е най-добрата ОС“, наркоман такъв 😀 😀

Kurdata
Kurdata

Защото са измамници и работят на процент с тия сайтове. Добре, че сме в БГ иначе досега щяха да им закрият кочината наречена калдата. Измамници

Аня
Аня

Ха -ха Деспотов и името му значи е феодално и порядките ,които е въвел са такива .А аз исках да споделя колко съм ‘доволна’ от най добрата ОС на Земята