Windows 10 1903 предизвиква изключване на видеокартите в някои Surface Book 2 лаптопи

6
602

След инсталирането на големия ъпдейт Windows 10 May 2019 Update, някои Surface Book 2 устройства спират да работят, а ако работят, има сривове в работата на приложенията.

Обновяването Windows 10 May 2019 Update (версия 1903) води до спонтанно изключване на видеокартите в някои лаптопи Microsoft Surface Book 2 дори и при инсталирането на най-новите драйвери за графичните карти.

Голям брой подобни съобщения се натрупаха във форума Reddit и в техническите центрове на Microsoft. По всичко личи, че проблемът засяга единствено устройствата Surface Book 2 с видеокарти NVIDIA GeForce GTX 1060. Много потребители се оплакаха, че след инсталирането на Windows 10 May 2019 Update работата на техните устройства тотално се срива.

Проблемът се решава след връщане към предишното голямо обновяване Windows 10 October 2018 Update версия (1809).

Microsoft заяви, че знае за проблема и вече е блокирал инсталирането на Windows 10 1903 на тези устройства. Потребителите започнаха да виждат съобщения, че тяхната операционна система засега не е готова за инсталирането на най-новата версия на Windows 10. Ъпдейтът ще започне отново да се разпространява след като Microsoft отстрани проблема. Но решението закъснява доста, понеже първите съобщения за срив в работата на операционната система се появиха в Reddit преди повече от една седмица.

Да напомним, че в обновяването Windows 10 May 2019 Update софтуерният гигант добави ново съобщение за потребителите, компютърните системи на които не могат да се обновят до Windows 10 (1903) поради несъвместиност.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

На микромек хардуер като му се сложи от новия микромек софтуер и ставало микромека боза! В това са най-добри!

user
user

Предишния ъпдейт имаше проблем с bluetooth, сега с този ъпдейт се изключвала видео картата …
Добре че не съм на тази ОС да не бера ядове само с нея.
Лъзгам си на linux manjaro вече 4 години и изобщо не ми дреме.

mitkom1
mitkom1

Следващия ъпдейт ще изкюлчва CPU,HDD-то и Audio картата ,а може и LAN картата да изключва и ще Ви трие програмите ,снимките и т.н.

lol
lol

Този ъпдейт успешно изключва моята аудио карта на Creative. При опит за инсталиране на драйвъри получавам син екран. А снимките и файловете вече ги три при по-стар ъпдейт. Назад си с новините. 😂

иБаси
иБаси

Собственият им боклукчав софтуер не може да управлява боклукчавият им хардуер, ей за таква простотия се иска огромна некадърност! Поклон!

Кьорав кон
Кьорав кон

Нищо ново. Хората вече свикнаха след всеки голям ъпдейт нещо да им се прецаква. Добре, че на време го изтрих, да си спестих куп главоболия!