6.1 C
София

Windows 10 Anniversary Update и Kindle Paperwhite могат да доведат Windows 10 до BSOD

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Нов проблем съпътства инсталацията на пуснатия наскоро Windows 10 Anniversary Update и този път той е свързан с блокиране на целия компютър, след като се опитате да включите в него четеца Kindle Paperwhite.

За проблема най-напред съобщава потребител с прякор Tuscat, който публикува следното на официалния форум по поддръжката на Microsoft:

„Инсталирах новия ъпдейт на Windows 10 както на лаптопа, така и на настолния си компютър. После включих Kindle Paperwhite и лаптопът веднага заби в син екран с QR код и съобщение за sys_part_mgr или нещо такова. Предположих, че е проблем с драйвера и повторих процедурата на десктопа. Резултатът беше същият – BSOD“.

По-нататък в темата има множество сходни постове за същия проблем, всички от които се обединяват около Anniversary Update като виновник. Изглежда, че след него Windows 10 се опитва да маунтне Kindle като външно устройство за съхранение, което води до блокиране на цялата система. Някои потребители докладват за периодична поява на проблема, а други са го срещнали само при USB 3.0 портове. Засега един проверен начин за заобикаляне на блокирането е четецът да се включи при стартирането на компютъра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини