Още миналата година Microsoft обяви, че възнамерява да направи платформата за смесена реалност Windows Mixed Reality, известна по-рано като Windows Holographic, част от новата операционна система Windows 10. Това трябва да стане с излизането на голямото обновяване Creators Update, което се очаква да излезе тази пролет. Само че тази платформа няма да се поддържа в редакцията Windows 10 Cloud.

Причината, поради която експертите считат така, е липсата на приложението Mixed Reality Portal в състава на най-новите компилации на Windows 10 Cloud Insider Preview, разпространени сред тестерите. В другите редакции на Windows 10 това приложение е включено. Информацията не е еднозначна, понеже операционната система Windows 10 Cloud все още не е официално анонсирана и е напълно възможно много неща да бъдат променени.

Отсъствието на Windows Mixed Reality в Cloud има смисъл. Тази операционна система ще се инсталира предимно на евтини маломощни устройства, които не могат да осъществят нормална работа на виртуалната и смесената реалност.

Облачната редакция на W10 все повече напомня не на Windows RT, а на нещо подобно на Windows 7 Starter – лека редакция с ограничена функционалност. Ако Microsoft наистина възнамерява да върне Starter версията, то ограничението на достъпа до смесената реалност е съвсем логично.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари