Windows 10 Enterprise 2015 LTSB: версия за безопасна и конфиденциална работа

1
982

След излизането на операционната система Windows 10 в уеб-пространството бяха публикувани десетки материали за премахването на най-различни компоненти с цел максимално подобряване информационната безопасност. Появиха се и специализирани приложения, които изключват някои обновявания и събирането на анонимни потребителски данни. Но Microsoft предлага и версия на Windows 10, в която няма универсални приложения, липсват магазина и Cortana, както и Microsoft Edge. Това е операционната система Windows 10 Enterprise Long Term Servicing Branch (LTSB, с дългосрочно обслужване), предназначена преди всичко за предприятия и организации.

 

Windows 10 Enterprise LTSB получава изцяло и подробно проверени на другите версии на операционната система обновявания и пачове, като според Microsoft, получаването на нестабилни ъпдейти е на практика невъзможно. Windows 10 Enterprise LTSB дава възможност за цялостно изключване на телеметрията и анонимното събиране на потребителски данни.

В тази версия на Windows 10 не са включени много от приложенията на стандартната ОС – няма магазин, липсва уеб-браузъра Edge. Вместо тях по подразбиране се използват Internet Explorer вместо Edge, Windows Media Player вместо Groove, обикновеният 32-битов калкулатор, липсва Cortana. Но са включени и много от новите софтуерни технологии – така например класическият „Контролен панел“ работи заедно с новото приложение „Параметри“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари