Windows 10 Mobile Redstone 3 ще донесе X86-емулация за ARM процесорите

2
90

ZDNet публикува интересна информация относно емулацията на X86 процесорни команди за ARM процесорите. Това трябва да стане със следващото голямо обновяване Redstone 3, а технологията носи кодовото име Cobalt.

Въпреки привидната апатия на Microsoft към Windows 10 Mobile, тази операционна система остава важна и нужна. Microsoft многократно обясни, че технологията Continuum е съществена част, по която Windows 10 Mobile изгодно се различава от другите операционни системи и може да стане решаващ фактор за много производители при проектирането на нови мобилни устройства.

Какво би станало, ако ARM64 устройство би могло да стартира х86 приложения чрез емулация, както сега става в 64-битовата Windows за 32-битовите приложения? Този ход може драматично да увеличи привлекателността на Windows 10 Mobile и да направи режима Continuum наистина много полезен.

Засега Hewlett Packard стартира х86 приложенията в Continuum чрез стрийминг, но Cobalt може да премахне този подход и рязко да увеличи бързодействието на мобилното устройство и удобството при неговото използване.

continuum-elite-x3-setup2

Cobalt се намира в списъка с кандидатите за включване в Redstone 3, който трябва да излезе през есента на 2017 година. Да не забравяме, че следващият втори голям ъпдейт Redstone 2 „Creators Update“ трябва да излезе тази пролет.

Важна роля в този процес ще изиграят процесорите от фамилията Snapdragon 83X, в които ще има хардуерна виртуализация – задължителен компонент за работата на х86 емулатора за ARM процесори.

Навярно през есента на 2017 година ще се появи дългоочаквания Surface Phone с поддръжката на х86 приложения. Чрез емулацията може да се избегне поставянето на пълноценен десктоп процесор на Intel в малкия смартфон, като едновременно с това ще може да се използва предишния софтуер.

3 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари