В специалния файл с ключове на тестовата версия Insider Preview с номер 16122 бе открита твърде интересна информация. Това е новата редакция на операционната система на Microsoft с име Windows 10 Pro for Advanced PC. Още от името си личи, че това е специализирана версия за мощни компютърни системи.

Само няколко часа след откриването на тази информация, тя бе потвърдена и от други източници. Оказа се, че това е временното име на новата редакция на ОС Windows, специално предназначена за компютри с критично натоварване и голяма изчислителна мощност.

Новата Windows 10 Pro for Advanced PC се различава от сегашната Windows 10 Pro предимно с оптимизираната си работа за интензивни изчисления и обработка на графиката. В новата ОС е възможно използването на до 4 процесора едновременно, докато досега можеха да се използват само два. Windows 10 Pro for Advanced PC може да работи с до 6 TB оперативна памет.

Допълнителна производителност и надеждност в работата с много големи обеми данни осигурява използването на файловата система ReFS вместо NTFS, както и технологията SMBDirect за обмен на файлове в локална мрежа при висока скорост с минимално забавяне и ниско натоварване на централния процесор.

Във файла pkeyconfig се споменава и новата редакция на сървърната операционна система ServerRdsh (Remote Desktop Session Host), осигуряваща възможност за надеждна отдалечена работа. Засега няма други подробности за тази сървърна операционна система.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари