Windows 10X може би ще дойде по-скоро от очакваното

3
1264

Функциите на Windows 10X може да си проправят път към Windows 10 по-рано от очакваното, като според съобщенията на Microsoft в момента се подготвят бета тестерите, които да изпробват операционната система на устройства с един екран, а след това и по предназначение с два дисплея.

Когато за първи път беше Windows 10X беше обявена по време на миналогодишното събитие с представянето на новите устройства Surface на 3-ти октомври, Microsoft позиционира операционната система с кодовото название „Windows Lite“ и я определи като софтуер, създаден за гъвкави устройства и устройства с двоен екран, като собствения им модел Surface neo. През април обаче Microsoft обяви, че Windows 10X ще бъде наличен и за устройства с един дисплеи.

По това време не беше ясно какво точно ще прави Windows 10X за традиционните преносими устройства с един дисплей, нито кога може да се появи, но нов доклад в WindowsLatest предполага, че някои от основните функции на операционната система ще се появяват в Windows 10 „по-рано от очакваното“.

Една от първите функции на Windows 10X за устройствата с един екран ще бъде поддръжката на контейнери Win32, според Windows Latest, даваща възможност на потребителите да стартират съществуващите приложения на Win32 в Sandbox среда. По-бързите актуализации на операционната система също са рекламирани като една от основните характеристики на Windows 10X, като също се твърди, че нововъведенията ще дойдат първо за устройства с един екран, което може да означава, че бъдещите кумулативни актуализации за Windows 10 ще отнемат по-малко от 90 секунди.

Освен това още се казва, че компанията планира да внесе нова доверителна система за приложенията в Windows 10X, при което определени надеждни приложения се получават етикет „добра репутация“ могат да бъдат инсталирани безопасно в настолната операционна система.

Очаква се Windows 10X, който ще съществува отделно от обикновения Windows 10, да донесе със себе си и преработено Start меню с акцент върху производителността, лента със зададени елементи и динамични тапети. Не е ясно дали тези функции ще дебютират на устройства с един екран или само за Windows 10X за устройства с два дисплея.

Дата на излизане на Windows 10X

Въпреки че не е потвърдено кога тези функции ще пристигнат в Windows 10, Windows Latest отбелязва, че Microsoft „скоро“ ще позволи на бета тестерите си да изпробват някои от тези ексклузивни функции на Windows 10X на устройства с един екран.

Очаква се обаче Windows 10X да не е готов за масово представяне до следващата година. Нито първите устройства с Windows с два дисплея, както и се очаква собствения Surface Neo да бъде забавен до 2021 г. През април Microsoft обяви, че и тази година няма да се появяват други устройства с двоен екран от трети страни, които да работят с Windows 10X.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари