Windows 10X ще възпроизвежда Windows програмите безпроблемно

20
1898

Изглежда, че Windows 10X ще може да стартира стандартните, обикновени Windows приложения, което е добра новина за всеки, който би искал да работи с обичайните Windows 10 програми на лаптопите с два екрана, за които основно е предназначен Windows 10X.

Изтекъл документ предполага, че Windows 10X ще поддържа програми на Win32. Това е забележително, тъй като за първи видяхме, че Windows 10X, който е специална версия на Windows 10, проектирана да работи на устройства с два екрана като предстоящия Surface Neo, може да стартира обикновени приложения за Windows 10.

В миналото Microsoft пусна различни „специални“ версии на Windows 10, като Windows 10 S, които са ограничени да стартират само определени приложения и програми (единствено UWP приложенията от магазина Microsoft Store), така че фактът, че Windows 10X няма да има тези ограничения, се приема добре от потребителите.

Разбира се, това не означава, че Windows 10X ще може да стартира всяка една съществуваща програма за Windows 10. Позоваването на поддръжката на програмите базирани на Win32 се споменава само веднъж в документацията, която вече е изтрита.

Според Windows Latest, които публикуваха теча, в документа се посочва, че Office пакета ще работи на Windows 10X, както и PWA приложенията (Progressive Web Apps).

20
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
13 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Colombino
Colombino

Тая статия малко от главата за краката. Какво е това 10X? Кой го произвежда и с каква цел?

Капитализъм
Капитализъм

10X е шел на Windows Core OS – операционна система на Майкрософт за ерата на IoT технологиите и АРМ, в която ядрото ще е едно и също, а шел-а ще е различен спрямо това дали пускаш ОС на конзола, телефона, лаптоп, очила, кола и т.н. Пускането на Win32 приложения става чрез емулация.

Анни
Анни

Добре,разбрахме от вас,че любовта на живота ви е AРМ и всичко друго като х86 архитектурата е анахронизъм и само феодални старци и лели ги ползваме.За да въртим щайги с вентилатори.Нали и за 10-тката говореше ,че и тя е анахронизъм,легаси.Днес пък стана кожа в/у ядро. Кожа не кожа ОС си трябва за Гейминг .Ти зачеркна цял пазар за трилиони индустрия само в гейминга.Убисофт и милиарди други фирми и хора с това си изкарват хляба къде се намираш ти. Ами производителите на дънни платки монитори и процесори и 2 основни семикондуктора и тях зачерка така много лекомислено.За теб май високите технологии се… Виж още »

Capitalism will Triumph
Capitalism will Triumph

ARM в iPhone и iPad са по-мощни от средностатистическия лаптоп продаден през последната година. Те са АРМ! На iPad може да обработваш видео с Luma Fusion и ще се увериш на какво е способно това нещо с необходимия софтуер. Windows 10 е “legacy OS”, така го наричат екипите на Майкрософт, където мнозинството от разбратчици сега са преместени да работят върху Windows Core OS за IoT. Затова и Windows 10 има толкова бъгове и проблеми. Windows 10X е базиран с ядро Windows Core OS и е за АРМ. Windows Core OS и Windows 10 нямат нищо общо освен визуалната прилика. В… Виж още »

Capitalism will Triumph
Capitalism will Triumph

От написаното си правя извода, че пишете за някакъв стар АРМ до който сте имали достъп от преди години. Вие сте набор 80 или по-дърт. Опреснете си познанията. iPad Pro има процесор по-мощен от средностатистически лаптоп от последната година и задвижва Ретона резолюция на 60 Hz и с него се прави видеообработка. Не знам кое не разбирате и в коя година живеете, но в нашата година АРМ е по-мощен от средностатистическия лаптоп и ще става още по-мощен. Смятайте колко са прости Епъл, Майкрософт, Sony, nVidia, AMD, Интел и всеки друг, който смята, че конвергенциата на софтуера и свързаността на устройствата… Виж още »

Шахйен Сгъбизян Кадиров
Шахйен Сгъбизян Кадиров

Що, твоите статии да не би да са по ясно преписани от Гуглето с грешките? Май тук само писачите на статии си менкате хейт и си хейтите един на друг работата! Типично унугундурско-чукундурска работа. Като не ти е ясно кво е 10Х марш в Уикипедията да си научиш урока и чак тогава ще коментираш ХЪхрьо!

Colombino
Colombino

Пич, аз статии не пиша, пиша на C++ (в момента точно само под Линукс) и не съм следил новостите в ОС и от тая статия не разбрах за какво се говори.

dedal
dedal

Тя статията е добре ако си чел за 10Х.
Ама не ми се вярва, аз за последните 15 години не съм виждал и обикновен windows да си пусне програмите без проблеми.

Разум
Разум

Изпревари ме 😀

TGR
TGR

Май са си научили урока с RT и „орязаното S“, което всички безплатно ъпгредваха до 10 хоме 🙂

Анни
Анни

Разбирайте точно обратното на написаното заглавие. Че тази кожа нахлузена в/у оригинален 10X ще е шел на Windows Core OS – операционна система на Майкрософт за ерата на IoT технологиите и АРМ, в която ядрото ще е Linux а, пускането на Win32 приложения ще става чрез пълна емулация подобна на Вайн И ще работи под емулационнен режим , който си е режим на чиста загуба на ресурси производителност и хардуерна отрова да емулираш .. Защото някой не щял не искал да пише специално код. Знаете ли разликата м/у нативно пододържани от хардуера приложения и такива, които работят в виртуализирани емулационенни… Виж още »

djagi
djagi

Анани, къде прочете, че Windows X е за ARM?… Пишете глупости и заблуждавате! Не само това, но и беше казано, че поне в първите си версии, ще е само за Intel базирани устройства. И за Linux ядрото пишеш глупости (дай източник), както и за емулации и тем подобни. Това, че ще се поддържат 32 битови приложения, беше ясно още преди две седмици, но чукундура Арсов едва сега е намерил информация…

Анни
Анни

Прочети горе коментар на Капиталист .Сигурна съм ,че работи това и го разбира добре из основи.Сигурна съм и,че не лъже.Ще е една кожа сложена в/у Линукс ядро, наричана за благозвучие Windous 10X и ще емулира абс. всички Уиндоус програми. Чела го бях и в технологични сайтове, но момчето ти го е обобщило в 2 реда точно точно като за теб – ‘Тома неверни’ ,. Каква първа и втора версия , повече десятки за X86 няма да има.Не мога да ти дам повече понеже не работя това. Любителка съм на компютрите и игрите.

Capitalism will Triumph
Capitalism will Triumph

Няма нищо общо с Линукс.

Не работя това, ползвам MacOS.

Превеждам и смилам информация от Windows Central.

Калдата, ако чува, да почнете да провеждате от там, има доста insider info.

Capitalism will Triumph
Capitalism will Triumph

Ядрото не е Линукс, къде го прочете това?

AxOx
AxOx

Иначе надуха главите ни как спират всички поддръжки на 32битовите приложения, а сега ги връщат.
Само се чудя, дали тези програми ще могат да се изпълнят на старите ОС… защото тогава дори УинХР ще получи нови програми.

Capitalism will Triumph
Capitalism will Triumph

MacOS не поддържа вече никакви 32-bit приложения и няма как да пуснеш такива. x86 поддържката на 10X е с емулация, но там д обратното – поддържа само 32-битови, но не и 64-битови x86 архитектури. Идеята на Windows Core OS и неговата версия 10X е корпуса върху уеб, PWA и UWP приложения, защото е предназначено за АРМ хардуер. Новият File Explorer най-вероятно ще дебютира с UWP, а Edge Chromium ще е специално оптимизиран за АРМ. Имах възможност да гледам тест и те уверявам, че е в пъти по-бърз от последните генерации i5, но само когато приложенията са оптимизирани.

Капитализъм
Капитализъм

Така, да обясня някои неща: – Windows 10 си остава и ще си остане x86 ОС, пускаща 32 и 64 битови x86 приложения, уеб приложения, PWA приложения и UWP приложения. Тази ОС Майкрософт сами наричат в собствените си подразделения накратко „legacy OS“. За нея са оставен минимален екип хора. – Windows Core OS е ядрото, върху което се създават различни shell за различните устройства. Това е модулна ОС с общо ядро, независимо от устройството – кола, часовник, телефон, таблет, компютър, лаптоп и др. Това е ОС за АРМ устройства и АРМ чипове – такива каквито сега имате във вашите таблети,… Виж още »

Dave
Dave

Това наистина ще е голяма новина ако стане. Уиндос 10 да работи без проблеми с програмите си? Може и да е лъжа, досега не успявал.

Ко каза ко?
Ко каза ко?

Не е малка новина, ако една ОС на име 10X, а не 10, предназначена за АРМ, може да подкара 32-бит x86 приложения с емулация. Все пак, не много хора са го очаквали.