Microsoft обяви началната дата за разпространението на операционната система Windows 11: най-новата софтуерна платформа ще бъде пусната на 5 октомври 2021 г. От днес ще стане достъпно безплатното обновление до Windows 11 за отговарящите на съответните изисквания компютри с Windows 10, а бъдещите системи в продажба вече ще са с Windows 11.

Платформата Windows 11 получи свеж дизайн и нови звукови схеми. Менюто ‘Старт’ използва възможностите на облака и Microsoft 365 за показване на последните файлове, без значение на кое устройство ги е отворил потребителя.

Средствата Snap Layouts, Snap Groups и Desktop осигуряват по-ефективна многозадачност и оптимизиране на екранното пространство. В лентата със задачите е интегриран чатът Microsoft Teams, а също значително подобрение и достъпност ще получат и хората със специални нужди.

Важно е да се спомене, че Windows 11 е представен и като най-добрата операционна система на Microsoft за геймърите. Тя ще разгърне пълния потенциал на вашето устройство, благодарение на технологии като DirectX12 Ultimate, DirectStorage и Auto HDR.

В Windows 11 значително преработен се оказа и Microsoft Store, който улеснява намирането на приложения, игри, филми и телевизионни предавания. В същото време, уиджетите и новата персонализирана AI-базирана новинарска лента ще ви помогнат по-бързо да получите важната за Вас информация.

Като цяло, Windows 11 е оптимизиран за скорост, производителност и подобрени функции при наличие на цифрова писалка, сензорно и гласово въвеждане. Платформата ще предостави нови възможности за разработчиците и създателите на съдържание.

Процесът по безплатно обновление до Windows 11 ще започне на 5 октомври и ще се проведе на няколко етапа. Очаква се всички подходящи устройства да бъдат актуализирани до средата на 2022 г.

За да работите с Windows 11, имате нужда от компютър, поне с двуядрен процесор и честота най-малко 1 GHz. Минималният размер на RAM е 4 GB, а размерът на свободното дисково пространство не бива да е под 64 GB.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари