11.8 C
София

Windows 7 изпревари по използване XP в САЩ

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Windows 7 изпревари в САЩ по дял на използване десет годишната Windows XP, според изследователската компания StatCounter.

През първите десет дни на април средно дневният дял на Windows 7 е 32,2%, а на XP 30,7%.

Това e първият път, в който в САЩ делът на използване на Windows 7 е по-голям от този на Windows XP.

Същият показател за април в САЩ за Windows Vista е 19,5%, а за Mac OS е 14,8%.

Microsoft от известно време насам се хвали настойчиво, че Windows 7 е най-бързо продаваната й операционна система. Дебютът на Windows 7 бе през октомври 2009 г. Продажбите и използването на Windows 7 са успех особено в сравнение с предшественика й Vista.

През януари Microsoft обяви, че са продадени повече от триста милиона лиценза за Windows 7.

През август 2009 г. – два дни преди старта на Windows 7, делът на Vista в САЩ е бил 35,6%, а на делът XP за първи път е спаднал под 50%, според StatCounter.

Данните на Net Applications (конкурент на StatCounter), за използването на операционните системи в световен мащаб не са толкова впечатляващи за Windows 7. Делът на Windows 7, според Net Applications, е 24,2%, а на Windows XP e 54,4%.

И двете фирми – Net Applications и StatCounter, изчисляват използването на операционните системи на базата на потребителите, посетили сайтовете на клиентите им.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини