9 C
София

Windows 7 и 8.1 преминават към използването на кумулативни обновявания

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Първият ежемесечен кумулативен ъпдейт ще излезе през този ноември

 

През месец май тази година Microsoft постъпи добре, като обедини в един общ пакет Convenience Rollup всички обновявания за ОС Windows 7, излезли след SP1 през 2011 година. Общият ъпдейт бе качен в Microsoft Update Catalog.

Тогава софтуерният гигант обяви, че обновяванията за Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012 и Windows Server 2012 R2, които не са свързани с безопасността, ще излизат всеки месец като един общ пакет ъпдейти. Сега, след многочислени потребителски молби, Microsoft реши, че обновяванията няма да бъдат просто ежемесечни, а и кумулативни, тоест, по всяко време ще е достатъчен само един – най-актуалния от тези пакети, който включва всички предишни. Този подход значително облекчава работата на системните администратори, а и на обикновените потребители.

С прехода към кумулативни обновявания Microsoft решава няколко основни проблема. Първият и най-главният е фрагментацията, при която операционните система на потребителските компютри са различни, понеже на тях са инсталирани различни междинни обновявания.

Кумулативните месечни обновявания Monthly Rollup ще започнат да излизат от месец октомври 2016 година и ще се разпространяват чрез Windows Update (WU) и WSUS. Microsoft обеща, че към всяко ежемесечно обновяване ше има подробен списък с включените в него ъпдейти.

 

И още, от месец октомври тази година, обновяванията по безопасността също ще станат кумулативни и тези пачове вече няма да се разпространяват поотделно. Тези ъпдейти ще се разпространяват чрез WSUS, SCCM и Microsoft Update Catalog.

 

Накрая, .NET Framework също минава към месечна система на обновяване, но в .NET Framework Monthly Rollup ще бъдат включени както обикновените обновявания, така и ъпдейтите по безопасността.

С новите кумулативни обновявания работата на потребителите с Windows 7 и 8.1 се очаква значително да се опрости. Новата система постепенно ще работи еднакво заедно с Windows 10.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини