Windows 8 задмина Android по генериран трафик в интернет

1
21

Току-що излязлата операционна система Windows 8 вече задмина Android по отношение на генерирания в световната мрежа трафик. Това поне показват данните на анализаторската услуга StatCounter, съобщи Neowin.

Windows 8 дебютира на 26 октомври и вече има значителна преднина пред мобилната ОС Android. Трафикът на двете системи се е изравнил на 3 ноември, а сега новият редмъндски продукт е дръпнал напред с около 20%. Разбира се Android е предназначен главно за мобилни устройства, въпреки че се използва при някои телевизори и друг настолен хардуер, но въпреки това постижението на Windows 8 заслужава уважение.

Потенциалната база от потребители на новия Windows е доста по-голяма от тази на Android, така че новината е в логичния ред на нещата.

Към този момент Microsoft са дали информация за продажбите на Windows 8 само за първите четири дни след дебюта. През въпросния период са пласирани 4 милиона копия. Ако данните на StatCounter са верни, това означава, че продажбите на операционната система са доста силни и дори се ускоряват.

Очаква се системата на Microsoft да задмине по уеб трафик и iOS. Това ще се случи след около месец.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари