fbpx
19.6 C
София

Windows 8 сериозно отстъпва по продажби на Windows 7

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Според статистиките на NetApplications, продажбите на операционната система Windows 8/8.1 не вървят така добре, както се иска на софтуерния гигант Microsoft. Новата операционна система значително отстъпва на своята предшественица Windows 7, ако се сравняват месечните продажби на двете ОС, за периодите 2009/2010 и 2012/2013 години.

Според експертите, лошите продажби на Windows 8 се дължат на няколко комплексни причини. Някои от факторите не зависят от Microsoft. Например, общото понижаване продажбите на персонални компютри в световен мащаб. Но изцяло на съвестта на Microsoft е една от главните причини за лошите продажби – кардинално новия интерфейс, който не се харесва на голяма част от потребителите. Общоизвестно правило е, че несъобразяването с потребителското мнение води до загубата на пазарни позиции.

Според резултатите за ноември 2013 година, пазарната част на Windows 8/8.1 достига 9,3%, докато за ОС Windows 7, за аналогичния период от появата на пазара (14 месеца), този показател надхвърли 20%.

Това не е най-лошото. На графиката се вижда, че темповете на ръст при продажбите на операционната система Windows 8/8.1 се забавят, докато при ОС Windows 7 такава тенденция не е наблюдавана.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei Watch GT 4 – среща на модата и иновациите около вашата китка

Съвсем не изненадващ е фактът, че  Huawei разполага с една от най-мощните екосистеми, когато става въпрос за носими устройства. Всяка година компанията обогатява своята...

Подобни новини