Windows Blue ще обедини десктоп и мобилната ОС на Microsoft

0
33

Ние вече знаем, че това лято или есента Microsoft ще пусне новата си операционна система Windows Blue, която в действителност ще бъде основния ъпдейт за Windows 8 и прехода към годишното обновление на операционната система. Анализаторът Mary Jo Foley от ZDNet, позовавайки се на осведомени източници, заяви, че Windows Blue ще бъде ъпдейт и за Windows Phone 8.

Актуализация ще получат и някои услуги на Microsoft, като SkyDrive и Hotmail, както и сървърните версии на операционната система. Така Blue ще стане „вълна“ от актуализации за всички ключови продукти на софтуерния гигант, а тези ъпдейти ще бъдат достъпни по едно и също време.

Преди пускането на Blue, Microsoft ще актуализира операционната си система, но това няма да бъде значително подобрение от рода на Portico например – неотдавнашно обновление за Windows Phone 8.

Очаква се, че Blue ще позволи интегриране на съществуващите системи и услуги на Microsoft, включително и настолната и мобилна операционна система на компанията. С ъпдейтите, ОС ще получат новите версии на Internet Explorer, пощата, календара, Bing, обновено ядро и драйвери, които ще спомогнат за увеличаване на автономното време за работа на устройствата и ще позволи по-добра производителност на системата. Но приоритет ще стане именно максималната интеграция и съвместимостта на Windows и Windows Phone.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари