Windows Vista доживява последния си месец

5
328

ОС Windows Vista е един от най-големите провали на Microsoft и сега доживява последните си дни. Остана по-малко от месец, преди софтуерният гигант окончателно да престане да издава обновявания за тази операционна система.

На 11-ти април 2017 година Windows Vista ще се отправи към виртуалното гробище, където от три години почива Windows XP. На този ден ще бъдат спрени всякакви обновявания, пачове, и кръпки по сигурността. Основният цикъл по поддръжката на Windows Vista приключи още на 10-ти април 2012 година, след което Microsoft в рамките на разширената поддръжка, предлагаше ъпдейти по безопасността.

Както бе и с Windows XP, софтуерният гигант препоръчва на всички потребители на Windows Vista да преминат към по-нова версия на операционната система, понеже Vista ще стане уязвима към различните хакерски атаки и компютрите, работещи с тази ОС, бързо могат да станат част от престъпна компютърна мрежа.

Според статистиките на Net MarketShare, делът на Windows Vista е едва 0,78% в целия свят, което не е за учудване. За сравнение, разпространението на Windows XP е цели 8%, въпреки че тази операционна система не се поддържа от 3 години. Въпреки че показа много нови неща, Windows Vista се счита за една от най-неудачните операционни системи на Microsoft.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари