fbpx
18.8 C
София

Windows XP 64 bit Edition – вече и за Intel

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Microsoft Corporation пусна нова бета версия на своята операционна система за 64 битови процесори, която вече поддържа и 64-битовите x86 процесори на Intel. Предишната бета версия на Windows XP Professional x64 Edition не можеше да се инсталира на системи с процесор Intel Pentium 4 или Intel Xeon, тъй като Microsoft бяха изпробвали бъдещата операционна система само с процесорите на AMD – Athlon 64 и Opteron.

Докато като цяло 64-битовите процесори на AMD и Intel са съвместими, някои характеристики на чиповече не съвпадат. Например AMD предоставя 3DNow! инструкциите, докато Intel предоставя технологията Hyper-Threading. Освен това чиповете може да изпълняват инструкциите по различен начин и поради това Microsoft трябва да свърши малко работа за да осигури съвместимост с процесорите на двете компании.

Напомняме, че финалните версии на 64 битовите Windows XP и Windows 2003 се очакват през първата половина на 2005та година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина

Нови ревюта

Подобни новини