Windows XP SP 2 – да инсталирам или не?

4
6

IBM посъветва своите служители все още да не инсталират Windows XP Service Pack 2, поради проблеми със съвместимостта, касаещи софтуер на компанията. Съобщението, озаглавено „To patch or not to patch“, е било публикувано в корпоративната мрежа на IBM. Отделите по компютърна поддръжка от цял свят са поставени пред сложната дилема дали да инсталират появилия се наскоро Service Pack 2. Поправката на Microsoft, чието пускане неколкократно бе отлагано, може да наруши работоспособността на някои програми, които не са съобразени с новата подобрена сигурност на операционната система. Сред тях е и Microsoft CRM (Customer Relationship Management) 1.2, за който компанията създаде специален пач.

Майкрософт обаче препоръчват всички потребители да инсталират софтуера чрез Windows Update, като съветват компютърните отдели да побързат с тестването на SP 2. Потребители от цял свят дискутират относно рисковете и ползите от инсталирането на дългоочакваното подобрение на Windows.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
3 Автори на коментарите
jean_lesnSpiderm@nBogoizbrania Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
jean_lesn
jean_lesn

А вие ще инсталирате ли Service Pack 2?

Лично аз няма да го направя, защото това подобрение в сигурността идва като че ли малко късно, след като бяха създадени антивирусни и антишпионски софтуер, защитни стени като Zone Alarm, Firefox (алтернативен браузър) и pop-up блокери от други фирми, които ми вършат добра работа.

Spiderm@n
Spiderm@n

В сървиз пака не се включват дамо тези поправки, там са всичките поправки, които доскоро се теглеха една по една чрез Windows Update (незнам дали още не се теглят), включително поправки като тази, за Blaster. Тия подобрения, firewall-и и др. да не мислиш че ще са много хората които ще си ги пуснат, ще стане то едно мазало, не ми се мисли. Аз ще го инсталирам, ама като излезе НАПЪЛНО официално.

Bogoizbrania
Bogoizbrania

Излишните неща могат да се изключат, в един линукс знаете ли колко баласт има, дет го слагат еи така за пълнене на дисковете и правене на трафик.

Spiderm@n
Spiderm@n

А, ето това ми беше мисълта. Излишните инструменти и функции могат да се изключат, а в същото време си слагаш и поправките в сигурността.