Windows XP SP 2 – да инсталирам или не?

4
11

IBM посъветва своите служители все още да не инсталират Windows XP Service Pack 2, поради проблеми със съвместимостта, касаещи софтуер на компанията. Съобщението, озаглавено “To patch or not to patch”, е било публикувано в корпоративната мрежа на IBM. Отделите по компютърна поддръжка от цял свят са поставени пред сложната дилема дали да инсталират появилия се наскоро Service Pack 2. Поправката на Microsoft, чието пускане неколкократно бе отлагано, може да наруши работоспособността на някои програми, които не са съобразени с новата подобрена сигурност на операционната система. Сред тях е и Microsoft CRM (Customer Relationship Management) 1.2, за който компанията създаде специален пач.

Майкрософт обаче препоръчват всички потребители да инсталират софтуера чрез Windows Update, като съветват компютърните отдели да побързат с тестването на SP 2. Потребители от цял свят дискутират относно рисковете и ползите от инсталирането на дългоочакваното подобрение на Windows.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаZoom Player 4.02 RC3
Следваща новинаFileZilla 2.2.8a

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Windows XP SP 2 – да инсталирам или не?"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка