Wine преминава към фиксиран цикъл на версиите и се интегрира с Wine-staging

0
65

Създателите на проекта Wine утвърдиха прехода към фиксиран цикъл за формиране на стабилни версии, с период от 12 месеца. Всяка година в средата или края на месец септември, сорс-кода ще се архивира и работата по него временно ще се прекратява. След кратък стабилизационен цикъл, в края на есента, ще бъде публикувана поредната стабилна версия. Първата стабилна версия от новия цикъл ще бъде компилацията Wine 1.8, която се очаква да излезе след няколко седмици.

 

Поддръжката на стабилната компилация ще се осъществява чрез bugzilla. За всички Linux дистрибуции, в които не са предвидени инсталационни пакети с Wine, ще бъдат разпространявани готови бинарни пакети.

Освен това, официално бе съобщено за започване на съвместна работа с клона Wine-staging, в рамките на който се разработват неофициални разширени компилации на Wine, включващи пачове, които не са приети в оригиналния Wine. Wine-staging става част от WineHQ обществото и ще бъде включен в основния цикъл на разработване във вид на експериментални пачове за предварителни тестове, преди техния сорс-код да бъде включен в основния проект.

 

Wine-staging ще допълни текущите стабилни и експериментални версии на Wine и изцяло ще бъде интегриран в структурата на WineHQ. Официално, в средата на Wine-staging ще се тестват и настройват рисковите допълнения, които още не са напълно готови. Тези експериментални пачове ще бъдат отбелязани със специалния таг Staging.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари