Wired съобщи, че в уебсайта nakamotofamilyfoundation.org неизвестен автор е публикувал информация за появата на книга, разкриваща личността на митичния Сатоши Накамото. Накамото е създателят на биткойна и досега не е известно дали това е личност или група от хора.

Според съобщението, целият текст е написан от самия Сатоши Накамото. Авторът е заявил, че това ще бъдат две отделни части с отговори на най-вълнуващите въпроси на криптообществото. В съобщението има препратка към криптограма, свързана с името на тази книга. Обикновената замяна на числата с букви е транслитерация на японската фраза „honne and tatamae“, обозначаваща контраста между истинските намерения на човека и тяхната външна проява.

Първата глава на автобиографията са изложени мислите на Сатоши по времето, когато Накамото създава основната криптовалута. В тази глава се казва, че предпоставки за създаването на биткойна са изследванията на Адам Бек, Вей Дай, Дейвид Чаум и Хал Фини.

Бих искал да отбележа, че в този проект участват много личности. Но за много от тях нищо няма да бъде казано, понеже те по различни причини се отказаха от публичност. А аз уважавам тяхното решение. Ако се появи възможност да разкажа и за тях, ще го направя“ – пише предполагаемият Сатоши Накамото.

Криптообществото бурно и нееднозначно реагира на предполагаемото излизане от сенките на митичния Накамото.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари