WordPress рестартира 100 000 акаунта като предпазна мярка след случая с Gmail

0
15

В изпреварващ ход WordPress рестартира повече от 100 000 потребителски акаунта като предпазна мярка предвид скорошното изтичане на пароли от Gmail.

Преди броени дни около 5 милиона потребителски имена и пароли от акаунти в Gmail бяха публикувани в руски форум въпреки, че Google отрече това да се е случило в резултат на пробив в сигурността.

Сега компанията Automattic, която движи платформата WordPress.com, разкри че е взела изпреварващи мерки, за да подсигури хиляди от своите собствени акаунти. Играейки на сигурно и имайки предвид, че част от имейлите и паролите от списъка на Gmail съвпадат с такива на блогъри от WordPress, компанията е рестартирала 100 000 акаунта, които използват същите пароли като тези от изтеклите от Gmail.

„Изпратихме на всички засегнати потребители известие за рестартирането, както и инструкции за начина, по който може да си върнете достъпа до акаунта“, казва Дарил Хюстън от Automattic.

Ако сте сред тях, трябва да натиснете бутона Login на началната страница и да поискате нова парола.

Automattic е открила още 600 000 други съвпадащи имейла, но при тях паролите не са същите като тези в WordPress и следователно те не са били рестартирани.

Ако не друго, подобна случка ни демонстрира отново, че никога не е добра идея да се използва една и съща парола за различни акаунти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за