3.7 C
София

WordPress стана на 10 години

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Една от най-известните системи за управление на съдържанието (CMS) – WordPress навърши 10 години. Към настоящия момент тя се използва от огромна армия блогъри, професионалисти и големи компании като CNN, TechCrunch, Dow Jones, UPS, NBC Sports, TED и още много други.

По този повод Мат Муленвег (Matt Mullenweg), който се счита за автор на WordPress и на когото принадлежат правата на търговската марка е написал носталгичен пост в собствения си блог, първите редове на който потвърждават, че WordPress е още един успешен продукт, появил се благодарение на чистия ентусиазъм.

Реално историята на WordPress започва още през 2001 година, когато авторът на енджина b2 Мишел Валдриги (Michel Valdrighi) е направил първия запис със следното съдържание:

This is the first post.
Edit or delete it, then start blogging!: )
michel v @ 21:40:11 944

Този пост получава три коментара след три години.

След около още две години на същия сайт може да бъде открит още един пост, от който може да се направи извод, че енджина b2 е получил ново развитие при участието на Мат Муленвег и Майк Литъл, като името е променено на WordPress. След пет исторически, а не формални дни, първата версия на WordPress с номер 0.7 е достъпна за изтегляне.

Както показва брояча на изтеглени файлове, WordPress 3.5 е била изтеглена 21 милиона пъти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини