WSJ: EMC преговарят с Dell и HP за сливане

0
33


В съвсем скоро време IT-индустрията може да бъде разтърсена от сериозно събитие. За това съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на „източници, запознати с въпроса“. Става дума за мега сливане на EMC Corp. с Dell Inc. или Hewlett-Packard Company.

Според изданието, висшият мениджмънт на EMC е подложен на сериозен натиск от страна на своите основни акционери, според които компанията ще има по-голяма стойност, ако продължи по различна от досегашната си федерирана форма, а повод за натиска на акционерите също така е предполагаемото оттегляне на изпълнителният директор на компанията Джоузеф Тучи. Изданието допълва, че представители на компанията вече са влезли в разговори с Dell и HP, като WSJ обаче коментира, че сделка с коя и да е от двете компании едва ли ще се подпише.

Макар и според изданието едно евентуално придобиване на EMC от страна на Dell и да е малко вероятно, то компанията може да има интерес към вземането на част от бизнеса на EMC, като да речем този, който отговаря за оперирането със съхранението на данни. Изданието коментира, че най-вероятният изход тук, ако въобще двете компании предприемат някакви стъпки, ще е равностойното сливане, като се привеждат като доказателство за това преговори, които текат между двете компании вече година, но и които скоро са били прекратени, поради страх, че акционерите в двете компании ще спрат една подобна сделка.

Освен това тук се появява и името на друг техно-динозавър – Dell, които според IBTimes с радост биха се впуснали в едно подобно начинание, за да разширят своето присъствие на пазара на корпоратривни технологии и услуги. Преди малко повече от седмица ви съобщихме за това, че EMC отричат слуховете, че ще се разделят с VMWare, действие, провокирано от най-големият акционер в компанията Elliott Management. Според изданието, към натиска на акционерите и оттеглянето на Тучи през февруари следващата година, се добавя и заплахата за бизнеса на EMC със съхранение на данни, който е застрашен от разрастването на компании, като Dropbox и Box.

Никоя от страните не е пожелала коментар по случая, но засилващите се слухове вероятно са индикатор, че дали придобиване или сливане, на IT-хоризонта може съвсем скоро да се появи нов технологичен конгломерат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари