9.8 C
София

Xbox One ще може да награждава потребителите за гледане на реклама

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Новата мултимедийна приставка Xbox One е снабдена с богати възможности за мониторинг на потребителите. Както вече съобщихме, тя може да определя броя зрители пред екрана на телевизора, а камерата и микрофона на Xbox One работят денонощно, за да могат във всеки момент да реагират на потребителските жестове.

Стана известна още една от уникалните възможности на приставката: функцията за мониторинг може да бъде използвана за поощряване на потребителите към гледане на реклама. Приставката е в състояние да определи, каква и колко реклама гледа потребителя и да го награди за гледането на комерсиална информация. Това е патент 298208-13, получен от Microsoft на 16-ти май тази година в отговор на заявка, подадена през ноември 2011 година.

Разбира се, получаването на този патент не означава, че Microsoft смята да реализира подобна функционалност, но възможността съществува. И дори можем да си представим, как чрез гледането на реклама се „изработват“ средства за гледане на поредния касов хит. А тези, които си нямат Xbox One или не искат да гледат реклами, ще трябва да плащат в брой.

Новият патент на Microsoft описва и издаването на специфични награди за гледане на разнообразно комерсиално съдържание: например „Медал на поглъщача на реклами“ за всеки, изгледал 1000 рекламни клипа или „Футболен медал“ за изгледани 100 мача. Патентът описва, че присъждането на награди може да бъде свързано с дейността, която потребителят извършва пред телевизора: например хапва определена марка чипс по време на телевизионен сериал. Камерата на Kinect е в състояние да прочете името на производителя върху опаковката и дори да пресметне, колко чипс е изял потребителя пред телевизора.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини