Xiaomi изпревари Apple по доставката на носими устройства

0
28

Анализаторската компания IDC (International Data Corporation) публикува данни, от които става ясно, че през първото тримесечие на 2017 година Xiaomi и Apple са разделили лидерството на световния пазар на носимите устройства. Глобалните доставки на подобни приспособления възлизат общо на 24,7 милиона единици (с 18% повече, отколкото през миналата година), от които на Apple и Xiaomi се падат по около 3,6 милиона устройства.

Въпреки, че числените показатели на двата гиганта в индустрията изглеждат почти еднакви, формално в лидер се превърна Xiaomi с дял от 14,7%, докато на Apple принадлежат 14,6%. На трето и четвърто място са Fitbit и Samsung съответно с 12,3% и 5,5%. На пета позиция се намира Garmin: нейният дял възлиза на 4,6%. Останалите 48,2% се падат на носимите устройства на други фирми.

Превес на Xiaomi на пазара на носимите устройства, дори само с една десета на сто — това е истинска победа за китайската компания. Някои зли езици подчертават, че IDC — това е китайска корпорация и поради това може да „играе“ срещу Apple. Някои дори обвиняват IDC в завишаване на резултатите в интерес на компании-съотечественици. В действителност обаче, реалните основания за подобни твърдения авторитетната и уважавана компания не е дала, но все пак е нужно да се отнасяме към тези данни с известна доза скептицизъм.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари