fbpx
4.7 C
София

Xiaomi инвестира 25 милиона долара в компанията за умни медицински устройства iHealth Lab

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Свързаните медицински устройства като мониторите за сърдечен ритъм и за глюкоза стават все по-важни, тъй като облачните технологии, които ги свързват със здравната система, на свой ред се развиват непрекъснато.

Една от най-известните компании, създаващи умни здравни уреди е iHealth Lab и именно в нея е избрал да инвестира най-големият китайски производител на смартфони Xiaomi.

Инвестицията е на стойност 25 милиона долара и идва от името на Xiaomi Ventures – подразделение на компанията, което се занимава с идентифициране и инвестиции в ключови технологични проекти. Това е и първата задгранична инвестиция на Xiaomi Ventures.

iHealth Lab ще използва парите, за да разшири своите лаборатории, да засили иновационната си политика и да вложи допълнителни ресурси в маркетинга и продажбите си.

През 2012 г. iHealth Lab пусна първият в света безжичен уред за измерване на кръвно, а през 2013 г. първият безжичен уред за измерване на глюкоза. Компанията направи и първите медицински уреди, които се продават в магазините на Apple, а нейни продукти са важна част от каталога на Amazon и BestBuy. Освен в Северна Америка, продуктите на компанията се предлагат още в Европа и Азия.

Компанията работи и по мобилно приложение, което да бъде интегрирано с HealthKit платформата на Apple, но засега то ще трябва да изчака докато технологичният гигант изчисти въпросителните около HealthKit.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
nickywire
nickywire
7 години

Много се радвам, когато технологиите работят за здравето на човека 🙂 Трябва да се инвестира в такива продукти (и най-вече да пратят промоционално някой друг съвременен медицински уред на нашите болници. )

Нови ревюта

Подобни новини