Xiaomi представи гласовия асистент XiaoAI 3.0, който може да разговаря с потребителя

1
1107

По време на конференцията Xiaomi Developers Conference 2019 китайската компания Xiaomi представи своя виртуален асистент XiaoAI 3.0. Компанията заяви, че той може да води дълъг и пълноценен диалог с потребителя. Разговорът може да бъде прекратен с помощта на кодова дума, след което гласовият помощник преминава в режим само на изпълнение на устно подадени команди.

В третата версия се е повил нов глас на „млад и енергичен тинейджър от мъжки пол„. Досега асистентът говореше само с женски глас. Характерна особеност на използвания алгоритъм с елементи на изкуствен интелект е, че е достатъчно виртуалният асистент да бъде стартиран само веднъж, след което програмата остава активна и може да отговаря на различните въпроси без пауза и без да се налага да бъде стартирана отново и без всеки път да се повтаря една и съща кодова фраза за събуждане на помощника.

Новият XiaoAI 3.0 може да приема обажданията вместо потребителя, да превърне телефонния разговор в текст и да покаже текста на екрана.

XiaoAI 3.0 засега няма да се инсталира в глобалните фърмуери на Xiaomi. А компанията допълва, че той ще стане „най-живият виртуален асистент„.

Засега гласовият помощник XiaoAI 3.0 работи само с мобилните устройства Xiaomi Mi 9 и Mi 9 Pro, но скоро ще може да се инсталира и в други смартфони или таблети.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
МъдиУотърс
МъдиУотърс

Забравихте да кажете, че само на китайски разговаря