Xiaomi е една от компаниите, които активно разработват пазара на електрически тротинетки по цял свят.  Всичко започна през 2017 година, когато беше пуснат първият M365 Electric Scooter. След това се появиха още модели, както от Xiaomi, така и дело на други брандове.

Към момента обаче подобно удоволствие все още може да е скъпо.

Компанията прави още една крачка към предоставянето на по-достъпни варианти с днешното представяне на Mi Electric Scooter Pro 2 и Scooter 1S. На него бяха показани редица нови продукти на китайския гигант, които влизат на пазарите в Европа и Великобритания. Нека първо разгледаме новите електрически скутери.

Mi Electric Scooter Pro 2

Моделът се хвали с няколко подобрения в сравнение с предшествениците си. Има пробег от 45 километра с едно зареждане, при максимална скорост от 25км/ч. Капацитетът на батерията е 12 800 mAh. Може да изкачва наклони с големина до 20%.

Вграден LCD екран позволява преглед и контрол на редица параметри. Моторът му е 300-ватов, има двойна спирачна система, шокоабсорбиращи 8.5-инчови пневматични гуми и лесен за сгъване дизайн, който допринася за по-добра мобилност.

По отношение на безопасността, Mi Electric Scooter Pro 2 предлага 4 светлоотразителя, подобрена 2-ватова предна светлина (осветява до 10 метра напред). Водачите без опит могат да получават различни препоръки за безопасност през мобилния си телефон.

Стартовата цена на тази електрическа тротинетка Xiaomi е 499 евро.

В партньорство с Mercedes-AMG Petronas отборът от Формула 1 е разработен и специален модел, но той ще излезе малко по-късно и все още не бяха издадени подробности.

Xiaomi Mi Electric Scooter 1S

Това е преименувана версия на MIJIA Electric Scooter 1S, която вече е на пазара в Китай. Този модел успява да свали цената, орязвайки част от функционалностите на горния. Пробегът е ограничен до 30 километра, но максималната скорост остава 25 километра в час.

Има ново интерактивно визуално табло, което предупреждава водача при самодиагностициран проблем с тротинетката. Визуализират се е и стандартни параметри като скорост, живот на батерията и т.н.

Дизайнът е доста минималистичен. Корпусът е произведен от авиационен клас алуминиева сплав. Теглото е 12.5 килограма. Може да носи до 100 килограма. Резе в долния край на кормилото позволява сгъване на тротинетката за няколко секунди.

Моторът е с живот от 3000 часа, и е с мощност от 250 вата – една идея по-ниско от Scooter Pro 2. Животът на батерията може да се регулира чрез използването на три режима – икономичен, нормален и спортен, в зависимост от нуждите на потребителя.

Гумите са отново пневматични, 8.5-инчови, с дискови спирачки от двете страни и ABS.

Цената на Mi Electric Scooter 1S е 399 евро.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари