Yahoo закри китайската версия на електронната поща

0
45

На 19 април Yahoo Chinа съобщи за закриването на своята електронна поща за потребителите на територията на Китай. След тази дата, за китайските потребители Yahoo ще остане само бизнес-портал с текуща информация. Абонатите на пощенската услуга са предупредени за това и им е предложено да се регистрират в системата на AliCloud, в която могат да прехвърлят всичките си данни и писма от електронната поща на Yahoo.

Да припомним, че Yahoo China се управлява от Интернет-холдинга Alibaba от 2005 година. Американската Интернет-компания Yahoo попадна през 2005 година под жестокия огън на западните критици и активисти след като издаде на китайските власти данни за местен политически активист, което доведе до неговото арестуване. След тази случка, компанията бе принудена да се оправдава пред западното общество и да поднася публични извинения на семейството на арестувания.

Относно закриването на услугата си за електронна поща Yahoo заявяват, че поддръжката на пощенската система при сегашната технологична организация не е възможна. Освен това, компанията признава, че след 2005 година броят потребители на китайската версия на Yahoo Mail е значително съкратен и много от тях са преминали към алтернативни електронни пощи, като например споменатата вече Alibaba.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари