fbpx
5.8 C
София

Yahoo знае за опасността от оттеглянето на Verizon

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Yahoo смятат, че не е сигурно, дали Verizon ще продължи с приключването на сделката по придобиване на компанията. Това е разкрито в доклад, подаден към Комисията за ценни книжа и борсите, предава CNN. Компанията съобщава също така, че е обект на разследвания от няколко страни, между които федерални, държавни и чужди правителствени организации и агенции, заради осъществения през 2014г. хак над мрежите на компанията, което доведе до изтичането на половин милиард потребителски записи. Това, убедени са от Yahoo, може да доведе до глоби и финансово бреме за компанията.

Атаката към Yahoo е една от най-големите в историята. Скоро след като данните изтекоха, в Мрежата се появиха материали, които допълнително компрометираха благонадеждността на компанията. Вследствие на хака бяха заведени дела към Yahoo от страна на нейните потребители. Малцина повярваха на твърденията на компанията, че атаката е проведена от страна на чужда държава – нещо, което, ако все пак се окаже вярно, може да смекчи до известна степен вината на Мариса Мейър и компания. Отделно от това излезе и информацията, че Yahoo е предоставила широк достъп до потребителските акаунти на американските служби за сигурност. Всичко това срива и без това разрушения имидж на компанията, известна като „Google на XX век“. Макар и през октомври Verizon да увериха по време на Wall Street Journal Digital Conference, че не променят плановете си по отношение на Yahoo, нещата не изглеждат никак розови за компанията. Опитваща да се бори с интернет гиганти, като Google, интернет динозавърът е свидетел на стопяващо се доверие от страна на потребителите към него, продължаващ спад на печалбата, гневни акционери и обезценена пазарна стойност.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини