fbpx
0.3 C
София

Yahoo купиха мобилната компания Aviate

Най-четени

Yahoo – вероятно компанията, която направи най-много сделки за придобиване на други фирми през 2013 година – започна новата година по същия начин. По време на CES 2014 от онлайн гиганта обявиха, че са купили мобилната компания Aviate. От Yahoo имат намерение да използват услугата на Aviate като център, около който ще развиват различни приложения за Android.

Може и да сте чували за Aviate. Едноименната им услуга предлага на потребителите на мобилни устройства с Android един малко по-различен заглавен екран, върху който се виждат не най-използваните или най-важните приложения, а по-скоро тези приложения и услуги, които имат най-голямо отношение към това къде се намира потребителят в момента и какво прави.

Според Yahoo идеята на Aviate се вмества напълно в тяхното собствено виждане за едно ново поколение, „по-интелигентен, по-персонализиран, по-запознат с контекста, в който се намираме“ заглавен екран. Технологията на Aviate автоматично категоризира приложенията в телефона ни подреждайки ги в „пространства“. След това, получавайки сигнали от сензорите в мобилното устройство – било то WiFi, GPS или дори часовника, заглавният екран се пренарежда, така че това, което вероятно ще ни трябва, да ни е под ръка и да не се налага да го търсим.

Как точно от онлайн компанията ще използват Aviate, ще разберем в следващите месеци.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини