15.4 C
София

Yahoo купуват Hulu?

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Популярната услуга за онлайн видео Hulu очевидно е в търсене на новия си собственик. Според голям брой източници (онлайн медии) вече услугата е вече обект на наддаване в търг, за който обаче малцина знаят. Според друга част от източниците – TechCrunch и BusinessInsider – купувачът на Hulu вече е ясен и това е Yahoo. Информацията посочва именно Yahoo като компанията, предопределена за новия собственик на Hulu, защото тя наскоро заяви, че има намерение да подсили присъствието си в услугите, свързани с онлайн видео.

Не са ясни никакви подробности до момента дали в действителност Yahoo ще осъществи сделката за покупко-продажбата на Hulu. Още по-малко ясно за каква сума компанията ще придобие онлайн услугата. Това, което е по-вероятно е, че на този етап само се водят преговори дали изобщо от Yahoo проявяват интерес към закупуването на Hulu – наличието на такъв интерес обаче е почти сигурно. Според слуховете едва след като от Yahoo потвърдят за желанието да се придобие онлайн услугата, ще бъде изпратена и офертата, в това число и самата цена на сделката за покупко-продажбата. Анализаторите са на мнение, че сливането между двете ще бъде изгодно както за Hulu, така и за Yahoo.

От LA Times споменават, че човек, когото сливането определено засяга, потвърждава наличието на интерес за покупко-продажбата от страна на Yahoo. Информаторите на TechCrunch пък твърдят, че никакви преговори не се водят. Според същата информация не Yahoo иска да купи Hulu, а Hulu си търси нов собственик и името на Yahoo просто е попаднало в слуховете като най-вероятно за бъдещия собственик на онлайн услугата. От друга страна, цялата тази неизвестност би могла да е част от стратегията на Yahoo в плана за придобиване на Hul и компанията просто не иска намесването на други потенциални купувачи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини