fbpx
-0.3 C
София

Yahoo купува стартъпа Tomfoolery

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Yahoo официално обяви, че закупува стартъпа Tomfoolery, известен с разработването на програмно осигуряване за корпоративна връзка на служителите чрез мобилни и настолни компютърни устройства. Yahoo споделя, че на базата на софтуера от Tofoolery компанията възнамерява да създаде ново поколение комуникационни продукти. Публично условията на поглъщането не са обявени, но The Wall Street Journal съобщи, че сделката ще е с цена около 16 милиона американски долара. От своя страна Tomfoolery съобщи, че продажбата ще бъде окончателно приключена в рамките на една седмица.

Флагманският продукт на Tomfoolery е програмното осигуряване Anchor, предоставящо мрежови функции за бизнеса като например групов чат, фирмено споделяне на файлове, електронна и гласова корпоративна поща и други. В този софтуер се съчетават функции, присъстващи в Facebook и Microsoft Outlook. Програмата може да работи чрез Интернет, с iOS или базирани на Android устройства.

Това е двадесет и втората покупка на Yahoo, откакто постът CEO на компанията бе зает от Мариса Майер. Възможно е тези покупки на Yahoo да са просто елемент от съвременната корпоративна практика, наречена „acqui-hire“. Изразът приблизително означава да погълнеш компания и да наемеш целия екип на проекта.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини