12.8 C
София

Yahoo отмениха редовната среща с акционерите си

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Yahoo са отменили в последния момент редовната среща с акционерите на компанията, провеждаща се след изнасянето на финансовите резултати за изминалия отчетен период, предава The Register.

Обикновено компаниите обявяват резултати от отчетния си доклад, след което провеждат конференция, в която представители на висшия мениджмънт отговарят на въпроси от анализатори, инвеститори и понякога от медии. Изданието предава, че тези срещи са важни като механизъм за отчетност и понякога може да са особено любопитни за външния наблюдател, особено, ако мениджърите не успеят да отговорят задоволително на въпросите на инвеститорите. А такива едва ли биха липсвали на отменената вече конференция, която трябваше да се състои утре.

Както знаете в последните месеци Мариса Мейър повече от всякога търси спасение за компанията си. Черни облаци надвиснаха над Yahoo, след като през септември в даркуеб форум изтекоха половин милиард електронни записи на потребители на компанията, в които имаше пълните имена, пароли, в някои случаи физически адреси, телефонни номера, подсказващи въпроси и отговори. След това сякаш отникъде дойде разкритието, че компанията е предоставяла коридор за акаунтите на своите потребители на американските служби за сигурност, което настрои интернет активисти и обикновени интернет потребители срещу тях. Логично последва отписване от услугите на компанията, както и дела срещу Yahoo. И всичко това – случайно или не – на фона на приключващи преговори за придобиването на някогашния виолетов крал на Интернет от Verizon. Наскоро от американския телеком пък заговориха съвсем сериозно, че може да се оттеглят от сделката. За да дойде настоящата новина. Именно и неяснотата около бъдещето на сделката е посочена за причина за отменяне на срещата с инвеститорите утре.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини