fbpx
-3.2 C
София

Yahoo създава софтуерната компания Hortonworks

Най-четени

Интернет компанията Yahoo обяви плановете си за постепенно извеждане от своите структури и трансформирането на подразделението, отговарящо за разработването на софтуера с отворен код Apache Hadoop, в новата самостоятелна компания Hortonworks. Съобщава се, че компанията Hortonworks ще бъде финансирана от Yahoo, както и от венчърния фонд Benchmark Capital.

Финансовите подробности около създаването на проекта не бяха оповестени.

В проспекта на Hortonworks се посочва, че в задачите на компанията ще влиза и разработката на проекта Hadoop, както и създаването на условия за ускоряване на неговото разпространение, създаване на нови технологии, които са съвместими с Hadoop, и провеждане на обща политика, насочена към позициониране Hadoop решение за центрове за обработка на данни и облачни услуги.

Самият проект Hadoop бе основан от програмисти на Yahoo през 2005 година, а от 2006 год. развитието му се наблюдава от софтуерната фондация Apache. След 2006 година около проекта се формира ядро ​​от разработчици и стотици външни компании, развиващи кода на Hadoop. По данни на компанията Yahoo, в момента в развитието на тази платформа участват около 600 души.

В момента Yahoo около 38 000 копия на уеб сървъра Apache Hadoop обслужват различните проекти на Yahoo. Всички тези копия са свързани в единна система, създадена на принципа на голям „облак“ за обслужване на проектите с високо натоварване.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини