Yahoo ще позиционира Tumblr като пряк конкурент на YouTube

0
37

Yahoo най-сетне е на път да направи нещо съществено с придобивката си Tumblr, която струваше на компанията 1 милиард долара и това очевидно е свързано с превръщането на платформата в глобална видео услуга.

По този начин Tumblr ще се конкурира пряко с лидера YouTube.

Откакто Yahoo взе Tumblr през миналата година, двете компании преди всичко продължиха собствената си политика без да се правят качествени промени, но сега това ще се промени, след като някогашният интернет лидер е решен да намери достоен противник на YouTube.

Това твърди сайтът Business Insider, цитирайки 3 достоверни източника – един близък до Yahoo, друг близък до Tumblr и трети, който е близък до компанията за дигитално съдържание, към която Yahoo се е обърнала със своя план.

Според новата стратегия на Yahoo, компанията дори ще се опита да привлече някои от известните производители на съдържание за YouTube, които да станат част от Tumblr. Козът в ръкава на компанията, разбира се, е финансов – тя чисто и просто е готова да предложи по-високи хонорари и бонуси.

По този начин тя ще иска да примами известни имена от YouTube, където традиционно топ създателите на съдържание се оплакват, че до тях не достига достатъчно голям дял от рекламите.

Сайтът твърди, че Tumblr е бил съвсем естествен избор от страна на Yahoo, тъй като представя потребителско съдържание с висока степен на интерес и обсъждане, има добре установен социален елемент и се радва на висока популярност сред младите потребители на мрежата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари