YouTube без предупреждение изтри три руски канала

20
1398

Блокираните от YouTube канали са Крим-24, AnnaNews и News Front, показващи горещи материали за Донбас и Крим.

Изданието News Front коментира случилото се по следния начин:

„Днес, без каквито и да било предявени претенции и без предупреждение YouTube премахна канала на News-Front, който работи вече 5,5 години и който има 450 000 активни потребители и зрители и около половин милиард гледания. До тази сутрин каналът нямаше нито едно предупреждение за нарушаване правилата на Google и YouTube общността“.

В News Front бяха публикувани хиляди клипове за войната в Донбас и престъпленията, извършвани в този регион. Имаше много материали за въоръжения конфликт в Сирия и за фалшифицираните в тази страна химически атаки. Качени бяха редица документални филми за „лъжите на западните страни“. Редакцията на изданието заяви, че след като нямат други възможности, ръководителите на YouTube са прибегнали до отчаяни и крайни дейности и сега страницата изглежда по следния начин:

Редакцията на Anna News съобщи, че подготвя официално обръщение към администрацията на сайта с искане техният канал да бъде възстановен.

Приятели! Днес за пореден път ръководството на YouTube блокира основния новинарски канал на нашата Агенция. И както обикновено, това стана без никакви конкретни причини. Единственото което разбрахме е, че има нарушение правилата на сайта“.

И трите блокирани руски YouTube канали призоваха Роскомнадзор своевременно да реагира на тези инсинуации. Появи се неофициална информация, че може да бъде заведено дело срещу видео хостинга.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
20 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари