YouTube вече поддържа HDR видеа

2
1321

Мрежата за видеосподеляне YouTube с течение на времето постепенно добави поддръжката на 8К резолюция, кадрова честота 60 Hz, панорамно и 3D видео, а сега YouTube вече поддържа HDR видео.

HDR (high dynamic range) се заснема с помощта на специално оборудване и най-коректно ще се вижда само на мониторите и телевизорите с поддръжката на HDR, които засега са твърде малко.

youtube-hdr-800

Всъщност, при обикновените монитори, HDR видеата на YouTube ще се превключват към SDR (standard dynamic range) режим. И наистина, HDR видеото изглежда значително по-качествено дори и на екраните на обикновените монитори, но на специалните дисплеи изображението е много по-сочно и естествено.

HDR (High Dynamic Range Imaging) е технология, с която се заснемат изображения с разширен диапазон на контраста и цветовата гама. Благодарение на това зрителят вижда по-реалистично видео с ярки и наситени цветове и с многократно повече детайли, които няма как да се видят при обикновените видеоклипове.

Поддръжката на HDR влиза в сила от днес и много от популярните YouTube потребители започнаха да качват подобни видеа, като повечето от тях вече са достъпни за гледане и споделяне. Представители на YouTube казаха, че съвсем скоро ще бъде добавена възможност и за стрийминг на HDR видео.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари