YouTube вкара нови инструменти за онлайн редактиране на клипове

0
30

В най-големия видеопортал YouTube поетапно се въвеждат нови инструменти, които ще позволят на потребителите да осъществяват разнообразни редакции на клиповете, които са качили. Въвеждането на нови функции започна в сряда и на този етап би трябвало да е приключило, информира Mashable.

Една от най-полезните особености на новия набор с инструменти е, че промените ще се прилагат без да се променя адресът, броят на преглежданията и коментарите, които са налични преди редакциите. Важно е да се отбележи, че потребителите с популярни клипове, които имат над 1 000 преглеждания, няма да могат да запазят броячите и другите данни от оригиналния клип. Редактираното видео ще се появи като новодобавен клип.

В страницата с клиповете техните автори би трябвало вече да виждат нов бутон, който ги отвежда към екрана за редактиране.

Вградените инструменти в YouTube със сигурност не могат да заменят продукти като Final Cut Pro и Adobe Premiere, но те със сигурност ще помогнат на хората да подобрят качеството на своите произведения.

„Забелязахме, че много хора в YouTube качват видеоклипове, които са доста сурови и нешлифовани. В сайта преобладава съдържание, качвано от непрофесионалисти.”, е заявил Джейсън Тоф, който е продуктов мениджър на видеопортала.

В официалния блог на YouTube е публикувано съобщение, чрез което софтуерния инженер Джон Грег е откроил някои от основните възможности, които са налични сега на потребителите. Най-отгоре в прозореца за редакция се забелязват основните възможни за контрол над яркостта, контраста и цветовете. Налице е и специален бутон, чрез който могат да бъдат направени автоматични корекции. Не е за изпускане и функцията за дигитално стабилизиране на треперещи изображения. Най-често подобни проблеми се забелязват, когато клиповете са снимани с мобилен телефон. От цифровия стабилизатор обаче не трябва да се очакват чудеса, тъй като той действа за сметка на качеството и трябва да се използва с голямо внимание.

Потребителите имат на разположение и интересни филтри, които присъстват в редактора на YouTube благодарение на Picnik.com. Нюансите могат да бъдат манипулирани така, че видеото да заприлича на анимация или цветовете да наподобяват на изображение от термална камера.

Една от най-полезните екстри е възможността за орязване на излишните кадри в началото и края на видеото. По този начин се спестява още една операция, която иначе трябва да бъде изпълнена чрез сложни за употреба настолни програми.

Хората, които не са доволни от направените редакции ще имат възможност да върнат клипа си към неговия оригинален вид.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари